Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de technische en digitale ontwikkeling van kinderen? Dan hebben wij een geweldige kans voor jou! Het Ontdekpunt in Meppel is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken aan ons educatieve programma.

Bij het Ontdekpunt worden alle kinderen op de scholen van stichting KindPunt en Plus Kinderopvang betrokken bij techniek en digitale geletterdheid. We geloven dat het essentieel is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met technologie en hen voor te bereiden op een digitale toekomst.

Als vrijwilliger bij het Ontdekpunt krijg je de kans om kinderen te inspireren en te ondersteunen in hun ontdekkingsreis in de wereld van techniek. Je zult betrokken zijn bij het assisteren van educatieve activiteiten, het begeleiden van workshops en het bieden van ondersteuning bij projecten. Jouw inzet maakt het mogelijk om de kinderen enthousiast te maken voor techniek en hen voor te bereiden op een digitale toekomst.

Wat vragen wij van jou?

  1. Passie voor techniek en digitale geletterdheid: Je hebt interesse in technologie en bent bereid om je kennis op dit gebied te delen met kinderen. Je kunt hen enthousiasmeren voor technische activiteiten en digitale vaardigheden.
  2. Betrouwbaarheid: Je bent betrouwbaar en kunt op regelmatige basis beschikbaar zijn. We waarderen jouw inzet en betrokkenheid.
  3. Communicatieve vaardigheden: Je kunt goed communiceren met zowel kinderen als collega’s. Je kunt technische concepten op een begrijpelijke manier uitleggen aan kinderen van verschillende leeftijden.
  4. Teamgeest: Je kunt goed samenwerken in een team en bent bereid om collega’s te ondersteunen waar nodig. Je hebt een positieve en proactieve werkhouding.

Wat bieden wij jou?

  1. Een zinvolle vrijwilligerservaring waarin je kinderen helpt hun technische vaardigheden en digitale geletterdheid te ontwikkelen.
  2. De mogelijkheid om je eigen kennis en passie voor techniek te delen.
  3. Ondersteuning en begeleiding van ervaren professionals.
  4. Een gezellige en inspirerende werkomgeving waarin je nieuwe mensen kunt ontmoeten en kunt bijdragen aan de toekomst van kinderen.

Wil jij graag vrijwilligerswerk doen bij het Ontdekpunt in Meppel? Stuur dan een e-mail naar info@ontdekpunt.nl met je naam, contactinformatie en een korte motivatie waarom je graag als vrijwilliger bij het Ontdekpunt zou willen werken. We kijken uit naar je reactie!