Ben jij op zoek naar een uitdagende stage waarin je kunt bijdragen aan de technische en digitale ontwikkeling van kinderen? Zoek dan niet verder! Het Ontdekpunt in Meppel is op zoek naar enthousiaste stagiaires die willen meewerken aan ons educatieve programma.

Bij het Ontdekpunt worden alle kinderen op de scholen van stichting KindPunt en Plus Kinderopvang betrokken bij techniek en digitale geletterdheid. We geloven dat het belangrijk is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met technologie en hen voor te bereiden op een digitale toekomst.

Als stagiair(e) bij het Ontdekpunt krijg je de kans om kinderen te inspireren en te begeleiden bij hun ontdekkingsreis in de wereld van techniek. Je zult betrokken zijn bij het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve activiteiten, het begeleiden van workshops en het assisteren bij projecten. Daarnaast krijg je de ruimte om zelf met ideeën te komen en deze uit te voeren.

Wat vragen wij van jou?

  1. Passie voor techniek en digitale geletterdheid: Je hebt affiniteit met technologie en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Je bent geïnteresseerd in digitale toepassingen en kunt kinderen hierin enthousiasmeren.
  2. Communicatieve vaardigheden: Je kunt goed communiceren met zowel kinderen als collega’s. Je bent in staat om complexe technische concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen aan kinderen van verschillende leeftijden.
  3. Flexibiliteit: Je bent flexibel inzetbaar en kunt goed omgaan met veranderende omstandigheden. Je kunt je aanpassen aan de behoeften van de kinderen en bent bereid om nieuwe dingen te leren.
  4. Teamplayer: Je kunt goed samenwerken in een team en bent bereid om collega’s te ondersteunen waar nodig. Je hebt een positieve en proactieve werkhouding.

Wat bieden wij jou?

  1. Een uitdagende stageplek waarin je ervaring opdoet in het begeleiden van kinderen op het gebied van techniek en digitale geletterdheid.
  2. De mogelijkheid om je eigen ideeën in te brengen en uit te voeren.
  3. Begeleiding en ondersteuning van ervaren professionals.
  4. Een gezellige en inspirerende werkomgeving waarin je kunt groeien en ontwikkelen.

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag stage lopen bij het Ontdekpunt in Meppel? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar info@ontdekpunt.nl. Vermeld hierbij duidelijk je beschikbaarheid, opleidingsrichting en eventuele stagevereisten. We kijken uit naar je reactie!